Fotografie

Fotografie

Ruimte in beeld


Ruimte kan groots zijn, of juist heel klein. Ruimte is binnen, maar ook buiten en soms zelfs ver weg. De kunst is om de ruimte zo vast te leggen dat dit een aansprekend beeld oplevert. Wat voor de een aansprekend is, is dat voor de ander mogelijk niet. Als we elkaar daar de ruimte in geven, wordt het nooit benauwd.


Als ik de ruimte heb in mijn agenda, in mijn hoofd, dan zoek ik de ruimte in landschappen en sportevenementen. Van de ruimte in landschappen kan ik uren genieten. Soms alleen, soms met anderen. Met en zonder camera. Om te kijken, te luisteren, ook naar wat er niet is. Of om vast  te leggen, om het moment nogmaals te kunnen koesteren of te delen.


Bij sportevenementen geniet ik van de korte momenten waarop ruimte en tijd samenkomen. Als ik dat moment met mijn camera weet te vangen, kan ik er dubbel van genieten. En anderen met mij, want ik deel deze momenten graag. Als het niet lukt, omdat ik te vroeg of te laat ben, is het ook goed. Die ruimte geef ik mezelf graag.


Ruimte zoek ik ook in de zin van nieuwe 'projecten' en hulpmiddelen. Projecten geven mij de ruimte om nieuwe vaardigheden op te doen en mijzelf verder te ontwikkelen. Oefening baart kunst, is een bekend gezegde. Nieuwe hulpmiddelen geven mij de ruimte om mijn werk te verrijken en zo aansprekende beelden en verhalen te blijven maken.

Een actueel overzicht van mijn fotografie projecten vind je op mijn portfolio website.


2018-09 Apeliotes H1
2018-07 EK U18 Santander
2019-11 Apeliotes D1
2019-07 Valencia
2019-08 Mittersill in Augustus
2019-09 USHC H1
2020-09 Kampong H1
2019-09 Apeliotes H1
2021-07 Jong Oranje