Over

Over mijzelf

ICT

Werkervaring


Met mijn ervaring als projectmanager, interimmanager en business/IT-consultant ondersteun ik mijn opdrachtgevers bij het opstellen van IT-beleidsplannen, business cases en het selecteren en implementeren van innovatieve IT-oplossingen.


Ik werk graag in complexe omgevingen, waarbij ik de balans zoek en vind in de driehoek ICT, processen en stakeholders. Ik werk gestructureerd, ben analytisch sterk en werk graag samen met een toegewijd en gedreven team.


De afgelopen jaren heb ik mij met name geconcentreerd op het formuleren van ICT strategie, selectie en implementatie van de benodigde oplossingen en het adviseren van mijn opdrachtgevers bij het herinrichten van hun ICT-landschap, ICT-infrastructuur en werkplekken.

Opstelling


Door mijn opstelling geniet ik het vertrouwen van zowel het MT als de ‘werkvloer’ en ben ik vanuit de ICT-organisatie veelal de liaison naar marketing en operations afdelingen, business partners en leveranciers, in binnen- en buitenland.


Mensen karakteriseren mij als een 'teamplayer' waar je van op aan kunt. Ik ben verbindend, betrouwbaar, flexibel en praktisch. Ik luister en observeer goed, weet intuïtief vaak wat er speelt en pas mijn handelswijze daarop aan.

Loopbaan


Na mijn studie Informatica aan de HIO en militaire dienstplicht (reserveofficier bij de Koninklijke Marine) ben ik als junior ontwerper in dienst getreden bij Capgemini. Via diverse rollen ben ik doorgegroeid naar leidinggevende functies in grote, langlopende projecten en programma’s bij complexe organisaties, voornamelijk in de openbaar vervoermarkt. Sinds november 2006 ben ik actief als zelfstandig project-/interimmanager en business/IT consultant.

Fotografie

Focus


In de afgelopen jaren heb ik mij gericht op het fotograferen van landschappen en sportevenementen. De landschappen stralen vooral rust en wijdsheid uit. Bij sportevenementen ligt de focus meer op actie en emotie.


Tot voor kort deelde ik mijn beelden met belangstellenden in de vorm van een chronologische registratie van een evenement of locatie. Sinds 2017 plaats ik de beelden in een context en publiceer ik dit als verhaal. De beelden krijgen hierdoor meer betekenis, aandacht en waardering.


Voor het beheren en bewerken van beelden gebruik ik software van Adobe. Hetzelfde geldt voor het maken van de verhalen.


Als ik mijn beelden vergelijk met de professionals, dan heb ik nog veel te leren. En daar ligt voor mij dan ook de uitdaging!

Fotograferen


Fotograferen doe ik al meer dan 40 jaar. Begonnen met eenvoudige camera's (Kodak Brownie Box, Instamatic) en na een jaar of 15 mijn eerste echte spiegelreflex camera met zoomlens gekocht. Daarmee ging een nieuwe wereld aan mogelijkheden open, waar ik veel ervaring mee heb opgedaan plezier aan heb beleefd.


Na wat spelerij met de eerste digitale (compact) camera's kocht ik in 2010 een digitale spiegelreflex camera en twee goede lenzen. Wederom een grote stap in kwaliteit en mogelijkheden, waarmee ik mij verder heb kunnen ontwikkelen op het vlak van fotografie.


Parallel hieraan heb ik ervaring opgedaan met software voor het beheren van mijn als maar groeiende foto-verzameling.

Digitaliseren


De afgelopen jaren heb ik een omvangrijke verzameling foto's, negatieven en dia's gedigitaliseerd. De verzameling omvat foto's en glasnegatieven uit de jaren 30 van de vorige eeuw en loopt door tot en met negatieven en dia's uit 2005.


Hiervoor heb ik professionele apparatuur gebruikt om een zo goed mogelijke beeldkwaliteit te realiseren.